Frutti di Lago czyli Kulinarne Skarby Jezior

07.08.2019

 

Centrum Edukacji Ekologicznej wraz z Ełckim Stowarzyszeniem Ekologicznym serdecznie zapraszają na festyn kulinarny "Frutti di Lago czyli kulinarne skarby jezior", który odbędzie się w ogrodzie CEE. Naszym gościem będzie kucharz Wojciech Charewicz, a na scenie towarzyszyć mu będzie aktor - Andrzej Grabarczyk. Kucharz opowie o wartościach odżywczych i zdrowotnych ryb słodkowodnych, oraz o tym jak w kuchni postępować z rybami, aby ich mięso nie traciło swoich wartości. Przybliży zasady właściwego odżywiania zwracając uwagę na potrzeby organizmu ludzkiego w różnych okresach życia. Częścią finalną pokazu będzie przygotowanie na ognisku gulaszu rybnego z jeziornej ryby z warzywami. 

W trakcie pokazu odbędzie się konkurs kulinarny polegający na uwędzeniu pstrąga na grillu. Zadanie będzie polegało na jak najelpszym uwędzeiu ryby. Jury oceni potrawy i wyłoni zwycięzcę konkursu. Na Uczestnikom konkursu zapewniamy wszystkie niezbędne produkty. Liczba uczestników jest ograniczona.

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY 

Zapisy prowadzone są poprzez wypełnienie poniższego formularza zgłoszeniowego i przesłanie go na adres e.sigiel@cee.elk.pl do dnia 22.08.2019 r.

 

Działanie współfinansowane z budżetu Miasta Ełku w ramach projektu "Frutti di Lago czyli Kulinarne Skarby Jezior"