Warsztaty zielarskie "Jadalne owoce jesieni"

12.10.2021
 
 
Warsztaty zielarskie
Jadalne owoce jesieni
 
16 października 2021 
godz. 11:00
Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku

 

Jaki smak mają korzenie wiesiołka i kawa z żołędzi? Do czego można wykorzystać owoce głogu? Jak sprawić, by jarzębina i żołędzie nie były tak gorzkie? Odpowiedzi na te pytania poznamy podczas warsztatów poświęconych dzikim roślinom jadalnym. Wspólnie przygotujemy napoje i potrawy z jesiennych owoców i korzeni, poznamy również właściwości i lecznicze zastosowanie omawianych gatunków. Uczestnicy proszeni są o przyniesienie na zajęcia żołędzi oraz owoców głogu.

 

Zapisy:
Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku
87 610 16 24

 

opłata 10zł/uczestnik

 

Uczestnicy proszeni są o przyniesienie na zajęcia żołędzi oraz owoców głogu.