Warsztaty zdrowego odżywiania "Wiosna - zasady gry od kuchni"

07.03.2016

Choć o wadze zdrowego odżywiania nikogo nie trzeba przekonywać, wielu z nas ciągle myśli, że zdrowo znaczy skomplikowanie i drogo. Poprzez cykl warsztatów, staramy się pokazać, że jeść zdrowo, znaczy nic innego jak smacznie, różnorodnie i niedrogo. W dniu 5 marca odbyło się trzecie spotkanie z cyklu spotkań o zdrowym odżywianiu. Podczas spotkania  "Wiosna - zasady gry od kuchni"  Małgorzata Meller opowiedziała o skromnej diecie na przednówku; o wiosennym oczyszczaniu organizmu. Okazało się, że pomidory i ogórki to nie są nowalijki, czyli warzywa, które powinno spożywać się na wiosnę.  Trochę czasu prowadząca poświęciła na monodiety – sposób na wiosenne oczyszczanie organizmu. Spotkanie cieszyło się ogromnym powodzeniem ,w którym uczestniczyło ponad 50 osób.