22 lutego 2019 r. odbyły się warsztaty zielarskie "W świecie przypraw", które poprowadziła Hanna Michoń. Spotkanie miało formę opowieści o najróżniejszych przyprawach, ich historii i wędrówkach po świecie. Dowiedzieliśmy się o tym, co można było kiedyś znaleźć w apteczce i dokąd należało się wybrać, by nabyć cynamon czy cukier. Poznalismy też zioła, których używali starożytni Grecy i Rzymianie oraz dowiedzieliśmy się czym przyprawiali jedzenie średniowieczni Słowianie i jak smakowały barokowe dania z królewskiego stołu. Była to również okazja do bezpośredniego kontaktu z bohaterami spotkania – uczestnicy mogli zapoznać się z wyglądem i zapachem przypraw z całego świata – zarówno tych powszechnie dziś używanych, jak i tych zapomnianych. Podczas warsztatów wykonane zostały mieszanki przypraw, które uczestnicy zabrali do domu. W spotkaniu uczestniczyło 60 osób.