2 czerwca 2018 Hanna Michoń poprowadziła spacer zielarski, prezentując uczestnikom rośliny i zioła na chłody i upały. Deszcz i wszędobylskie komary zupełnie nie przeszkodziły w poznawaniu roślin, które świetnie gaszą pragnienie i nawadniają organizm oraz tych, które nas rozgrzewają i wspomagają w chłodzie. Zastosowanie dzikich roślin pozwala na poznanie nowych smaków oraz przełamanie rutyny w przygotowywaniu codziennych posiłków. Dodatkowo są one tanie, dostępne i przede wszystkim zdrowe.
Na zakończenie spaceru odbyła się degustacja kilku potraw do przygotowania których użyte zostały dzikie rośliny oraz zioła:
- lemoniada z kwiatów czarnego bzu;
- herbatka z lipy z dodatkiem malin oraz kwiatów czarnego bzu;
- placki z kwiatami czarnego bzu;
- sałatka z kaszy kuskus z dodatkiem warzyw oraz liści mięty i szczawiku;
- dżem z owoców czarnego bzu z nasionami chia (przygotowany przez uczestniczki spaceru).
W spacerze uczestniczyły 24 osoby.