27.04.2023

Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku zaprasza na
warsztaty kulinarne z gotowania dzikich roślin
Gdzie i kiedy zbierać dzikie rośliny? Które kwiaty są jadalne? Jak smakują funkie i młode pędy świerków? Z jakich roślin można przygotować smaczne sezonowe sałatki czy lemoniady? Odpowiedzi na te pytania poznamy podczas warsztatów kulinarnych. Na początku zajęć wspólnie zbierzemy dzikie rośliny, z których następnie przygotujemy różne potrawy i napoje. Pod koniec spotkania razem zasiądziemy do stołu i przekonamy się, jak smakują efekty naszej pracy.
warsztaty prowadzi: Hanna Michoń
DNIA 18 MAJA (czwartek)
GODZINA 17:00
CZAS TRWANIA 2 GODZINY
MIEJSCE: CEE
BEZPŁATNIE
Ilość miejsc ograniczona. Decyduje pierwszeństwo zgłoszeń.
Zapisy pod nr tel. 87 610 16 24 bądź w sekretariacie CEE.
Działanie sfinansowane z Budżetu Miasta Ełku w ramach realizacji inicjatywy "Z pasji do przyrody"
Więcej informacji:
Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku
ul. Parkowa 12
87 610 16 24
biuro@cee.elk.pl