Jak ugryźć las? - czyli o dzikich roślinach jadalnych - warsztaty kulinarne

23.05.2016

22 maja 2016 r. odbyły się ostatnie już warsztaty z cyklu "Jak ugryźć las?" prowadzone przez Hannę Michoń. Podczas niedzielnych warsztatów uczestnicy mieli szansę osobiście przekonać się o walorach smakowych dzikich roślin jadalnych. Dania zostały przygotowane na bazie wcześniej omawianych gatunków, które wczesnym rankiem zostały zebrane w okolicznym lesie. Warsztaty były skierowane do osób, które zainteresowane są wykorzystaniem dzikich roślin w odżywianiu. Zarówno tych, którzy chcieliby jedynie od czasu do czasu przyrządzić sobie sałatkę z roślin rosnących w ich trawnikach i ogrodach, tych, którzy chcieliby przez dłuższy okres czasu spróbować odżywiać się jak dzicy przodkowie, jak i dla tych, którzy są po prostu ciekawi, co można jeść w lesie i na łące.