14.11.2024
Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku
zaprasza na warsztaty
Domowe probiotyki czyli wariacje na temat kiszonek
Każdy zna kiszoną kapustę i ogórki, ale nie wszyscy wiedzą, że kiszeni można poddać całą gamę warzyw, zbóż, owoców, jajka i dzikie rośliny. Te domowe probiotyki są bogate w dobre kultury bakterii ( znane pod nazwą Lactobacillus) i dbają o naszą florę jelitową. A jak mawiał Hipokrates „wszystkie choroby zaczynają się w jelitach”. Bogata w kiszonki dieta to pierwszy i najważniejszy krok do zdrowia ! Warsztaty poprzedzi, krótki wstęp teoretyczny, a następnie wspólnie ukisimy buraczki w dwóch wersjach smakowych, a na deser przygotujemy placki na zakwasie.
warsztaty prowadzi Małgorzata Meller
Dnia 21 listopada 2024
godzina: 17.00-19.00
miejsce: budynek CEE
* na warsztaty prosimy przynieść ze sobą 2 słoiki tzw. litrowe ( które w rzeczywistości maja 0,9 l) z dobrze dopasowanymi, nowymi zakrętkami.
Warsztaty są bezpłatne. Obowiązują zapisy.
Liczba miejsc ograniczona.
tel. 87/610 16 24
więcej informacji:
Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku
ul. Parkowa 12
19-300 Ełk