Warsztaty z gotowania dzikich roślin - Inicjatywa lokalna "Z pasji do przyrody"

19.06.2023

 

Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku  zaprasza na

warsztaty kulinarne z gotowania dzikich roślin

 

Gdzie i kiedy zbierać dzikie rośliny? Które kwiaty są jadalne? Jak smakuje żółtlica i komosa? Z jakich roślin można przygotować smaczne sezonowe sałatki czy lemoniady? Odpowiedzi na te pytania poznamy podczas warsztatów kulinarnych.

Na początku zajęć wspólnie zbierzemy dzikie rośliny, z których następnie przygotujemy różne potrawy i napoje. Pod koniec spotkania razem zasiądziemy do stołu i przekonamy się, jak smakują efekty naszej pracy.

 

warsztaty prowadzi: Hanna Michoń

 

DNIA 22 CZERWCA (czwartek)

GODZINA 17:00

CZAS TRWANIA 2 GODZINY

MIEJSCE: CEE

 

BEZPŁATNIE

 

Ilość miejsc ograniczona. Decyduje pierwszeństwo zgłoszeń.

 

Zapisy pod nr tel. 87 610 16 24 bądź w sekretariacie CEE.

 

 

 

Działanie sfinansowane z Budżetu Miasta Ełku w ramach realizacji inicjatywy "Z pasji do przyrody"

 

REGULAMIN

 

Więcej informacji:

 

Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku

ul. Parkowa 12

87 610 16 24

 

biuro@cee.elk.pl