Warsztaty kulinarne z gotowania dzikich roślin - Inicjatywa lokalna "Z pasji do przyrody"

27.04.2023

 

Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku  zaprasza na

warsztaty kulinarne z gotowania dzikich roślin 

Gdzie i kiedy zbierać dzikie rośliny? Które kwiaty są jadalne? Jak smakują funkie i młode pędy świerków? Z jakich roślin można przygotować smaczne sezonowe sałatki czy lemoniady? Odpowiedzi na te pytania poznamy podczas warsztatów kulinarnych. Na początku zajęć wspólnie zbierzemy dzikie rośliny, z których następnie przygotujemy różne potrawy i napoje. Pod koniec spotkania razem zasiądziemy do stołu i przekonamy się, jak smakują efekty naszej pracy.

warsztaty prowadzi: Hanna Michoń 

 

DNIA 18 MAJA (czwartek)
 
GODZINA 17:00
 
CZAS TRWANIA 2 GODZINY 
 
MIEJSCE: CEE
 
 
 
BEZPŁATNIE 
 
 
 
Ilość miejsc ograniczona. Decyduje pierwszeństwo zgłoszeń. 
 
Zapisy pod nr tel. 87 610 16 24 bądź w sekretariacie CEE.
 
 
 
 
 
Działanie sfinansowane z Budżetu Miasta Ełku w ramach realizacji inicjatywy "Z pasji do przyrody"
 
 
 
 
Więcej informacji:
 
Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku 
ul. Parkowa 12
87 610 16 24 
 
biuro@cee.elk.pl