
Centrum Edukacji Ekologicznej
zaprasza na
WARSZTATY Z GOTOWANIA DZIKICH ROSLIN
KISZONKI
Każdy zna kiszoną kapustę i ogórki, ale nie wszyscy wiedzą, że kiszeniu można poddać całą gamę warzyw, zbóż, owoców, jajka i dzikie rośliny :)
Te domowe probiotyki są bogate w dobre kultury bakterii ( znane pod nazwą Lactobacillus) i dbają o naszą florę jelitową.
A jak mawiał Hipokrates „wszystkie choroby zaczynają się w jelitach”. Bogata w kiszonki dieta to pierwszy i najważniejszy krok do zdrowia !
Warsztaty prowadzi Małgorzata Meller
Zrobimy:
1. Kiszone buraczki z nawłocią
2. Kiszony topinambur.
3. Dzikie kimchi - czyli kiszonka inspirowana koreańską kiszonką.
Prosimy każdego uczestnika o przyniesienie:
4-5 słoików pół litrowe lub 3/4 ( takie jak po śledziach ) żeby pasowały duże nakrętki 82 mm.
Dnia 7 września (czwartek)
godzina: 17.00-19.00
miejsce: CEE
ilośc miejsc ograniczona. Decyduje pierwszeństwo zgłoszeń
(obowiązuje lista z dnia 21 września)
zapisy pod nr. tel. 87/610 16 24
Warsztaty są bezpłatne
Więcej informacji:
Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku
ul. Parkowa 12
19-300 Ełk
biuro@cee.elk.pl